De omgeving

Geschiedenis, natuur en bezienswaardigheden...

Groepsaccommodatie Moorselse Hoeve is een authentieke Brabantse langgevelboerderij. De boerderij ligt op het Brabantse platteland in het oude buurtschap Moorsel bij Lierop. De geschiedenis van Moorsel gaat terug tot de twaalfde eeuw. Zo waren de boerderijen van Moorsel ooit eigendom van de Belgische abdij van Postel en deed Moorselse Hoeve dienst als schaapskooi, het zogeheten ‘Seylhuys’. Ondanks de eeuwenlange ontginning en bebouwing in het gebied heeft het gehucht Moorsel zijn unieke, middeleeuwse indelingen akkerlandschap behouden. Rondom Moorselse Hoeve liggen mooie bossen en prachtige heidevelden met vele fiets- en wandelroutes.

Op Moorsel zelf komt u een gezellig boscafé tegen en enkele honderden meters verderop stuit u op de fundamenten van onderduikerskamp Dennenlust uit de Tweede Wereldoorlog.

Niet ver van Lierop kunt u een bezoek brengen aan het Klok & Peel Museum in Asten en Nationaal park de Groote Peel. Ten slotte bent u binnen drie kwartier via de A67 bij attractiepark Toverland in Sevenum.

Contact

Groepsaccommodatie Moorselse Hoeve
Moorsel 3
5715 PX  Lierop (NL)

+31 - (0)6 - 16 45 58 67

Susanne van der vliet

+31 - (0)6 - 21 27 10 64

Roald van der vliet

Informatie